Health Reminder

Health Reminder er et nemt og funktionelt værktøj for blandt andet fysioterapeuter, kiropraktorer, afspændingspædagoger og andre, der ud over behandling også tilbyder skræddersyede og målrettede øvelser til deres patienter.

Du har ondt i ryggen. Du har været til fysioterapeut. Du har fået behandling. Og du har fået to-tre ark papir med øvelser, du skal lave hver dag. Men du får det ikke gjort. Og du er ikke alene. Hvilket mange fysioterapeuter, kiropraktorer og afspændingspædagoger - med en vis frustration - givetvis vil nikke genkendende til.

»Alt for mange patienter går med deres skader for længe, da de ikke får lavet de nødvendige øvelser. Behandleren kan gøre meget, men det er op til patienten at få gjort det sidste, så de bliver helt skadesfri,« fortæller fysioterapeut Rasmus Ferndale Munch fra firmaet Health Reminder.

Rasmus så udfordringen - og hans gode ven Kristoffer Borg Petersen, som arbejder med digital marketing, kunne se den tekniske løsning. JF Data's teknikere fik det til at virke. Og Health Reminder var skabt.

Health Reminder er en sms-tjeneste, der dagligt eller flere gange dagligt sender en sms med en besked til patienten. Sammen med sms'en får patienten et link til en video, hvor dagens øvelser bliver vist.

»Health Reminder øger sandsynligheden for, at patienterne rent faktisk udfører øvelserne og at de gennemfører dem korrekt. Og dermed får forkortet deres skadesforløb,« fortæller Rasmus.

Og det virker. Sms-tjenesten blev færdig sommeren 2013 - og de to venners fælles firma, der sælger og udvikler sms-tjenesten, har netop landet den første store kunde.