JF-Data Service har leveret IT udstyr til 90 arbejdspladser i Rødby Havn til det Hollandske firma Boskalis & Van Oord’s nye kontorbygning. Her leverede vi udstyr, så medarbejderne kan komme rejsende med deres bærbare pc og tilslutte sig Boskalis/Van Oord systemer.

Tastaturerne er naturligvis internationale og resten matchet op, så det passer ind i kundes normale IT setup. Alle monitorer blev udpakket og sat på kontorpladserne, så kunden nemt kunne komme i gang med at arbejde så hurtigt som muligt, efter de er ankommet.

"Det har være sjovt at skulle ringe og tale/mødes med Hollændere, som var utrolige imødekommende.

Har skulle bestille og planlægge, hvornår paller med varer skulle ankomme på byggeplads, for jeg skulle være på pladsen og tage imod. Det var en lille udfordring at få varerne i hus. Jeg måtte bære alt ind pr. håndkraft, mellem VVS, El installatører og andre håndværkere, som var i gang med at montere trapper, varmerør ol. Det tager lidt tid med monitorer, tastatur/mus og docking til i alt 90 arbejdspladser.

Efterfølgende udpakkede vi skærme og fordelte alt udstyr på opsatte skriveborde, så kunde nemt kunne komme i gang med at arbejde, når de var klar." Siger Søren Kristensen, Salgs- & Teamkoordinator fra JF Data Service.

På billedet kan man se en halvdelen af udstyret der bliver brugt på stueplanen og der er tilsvarende mængde på første sal, hvor hver kontorplads får 1-2 skærme, mus og tastatur.

Udstyret det er blevet leveret af JF-Data Service.

Arbejdshavnen i Rødbyhavn, hvortil byggematerialer fragtes ind og de færdige tunnelelementer sejles ud, bliver Europas største. Illustration: Femern A/S

Boskalis og jointventure partneren Van Oord har indledt arbejdet med anlæggelsen af en arbejds havn til Femern Bælt-projektet i Rødbyhavn. Arbejds havnen bliver 500.000 kvadratmeter og skal bruges under byggeriet af den 18 kilometer lange Femern-tunnel mellem Danmark og Tyskland. 

”Havnen bliver Europas største arbejds havn og er helt afgørende for byggeriet af selve tunnelen. Vi får brug for enorme mængder af byggematerialer, som skal sejles ind til havnen. Og det er også herfra, at de færdige tunnelelementer sejles ud til deres endelige plads på havbunden i Femern Bælt,” siger Pedro da Silva Jørgensen, projektchef i Femern A/S. 

Femern-tunnelen forventes at stå færdig i 2029, hvor en tur til Tyskland derefter vil tage 10 minutter i bil og syv minutter i tog fra Rødbyhavn til Puttgarden.