Datavirksomhed tiltrækker talent fra Sjælland

 

Hvis man har det rigtige tilbud, så kan man godt få unge til at flytte til Bornholm fra Sjælland. Det ved man hos JF-Data i Rønne, der det seneste halvandet år har hentet to it-elever ovre.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Virksomheden har netop har ansat Marcus Jensen som ny it-elev, og han er ikke den første, der har rykket hverdagen til Bornholm på grund af JF-Data. Jonathan Aaris Henningsen har i det seneste halvandet år været ansat som it-elev og har netop forlænget kontrakten.

– Hver eneste medarbejder hos JF har et specialeområde, som de bringer med på arbejde hver dag. Så udover at de har været meget imødekommende og budt mig velkommen, oplever jeg at være på en arbejdsplads, hvor jeg kan lære enormt meget af alle, siger Marcus Jensen i pressemeddelelsen.

Jonathan Aaris Henningsen kender Marcus Jensen fra EUC i Næstved og er rigtig glad for, at han nu også er en del af JF.

– Men jeg ville aldrig anbefale ham at søge til Bornholm, hvis jeg ikke vidste, at han ville falde godt til hos JF, selvom han er langt hjemmefra. Her er virkelig højt til loftet, god stemning og spændende opgaver, der uden tvivl gør os klar til en branche, der hele tiden forandrer sig, fortæller Jonathan Aaris Henningsen.

Ifølge it-projektleder Peter Munch kan JF-Data blandt andet tiltrække unge fra Sjælland, fordi man tilbyder en arbejdsplads med stort udviklingspotentiale, hvor eleverne ikke kun bliver sat til at løse de såkaldt nemme opgaver.

– De kan så omvendt forvente af os, at vi tager dem ind som en ressource, der kan skabe gode resultater for vores kunder og rykke os i en retning, vi måske ikke havde set selv. Vi tror ganske enkelt på dem, ellers var de her ikke, siger han i pressemeddelelsen.

Modige unge

IT-projektleder Peter Munch, JF Data, fremhæver, at der er brug for modige, unge mennesker i IT-branchen.

- At unge gutter som Marcus og Jonathan er villige til at rykke over til os, langt væk hjemmefra, i de vigtige ungdomsår, vidner om nogle drenge, der er modige, tør stå på egne ben og ikke er bange for en udfordring. Det er der brug for i IT-branchen, og det sætter vi stor pris på, siger Peter Munch.