Selvom vores kerneopgave i JF Data Service er at sikre virksomheder mod cybertrusler, er det umuligt at garantere fuldstændig IT-sikkerhed.

Heldigvis kan du tage en række forholdsregler for at minimere risikoen. Det første skridt er at identificere faktorer, der kan danne grundlag for en IT-politik og en god og fyldtesgørende beredskabsplan, så I er forberedt på at imødegå trusler.

Men lad os først se på, hvad god en god IT-politik er og skal indeholde

En IT-sikkerhedspolitik er en grundlæggende plan, der beskriver, hvordan du som virksomhed vil beskytte jer mod cybersikkerhedstrusler og minimere risikoen for cyberangreb.

En IT-sikkerhedspolitik bør indeholde en beskrivelse af de processer og procedurer, som I vil implementere for at beskytte mod og håndtere sikkerhedsbrud – og skal også tage ansvar for jeres kunder. Denne politik kan omfatte adgangskontrol, systemovervågning, backup og gendannelsesprocedurer, sikkerhedsopdateringer, intern og ekstern kommunikation mm. 

Hvad er en beredskabsplan?

En beredskabsplan er en mere detaljeret plan for, hvordan I så vil reagere på en cybersikkerhedshændelse eller et angreb, når det sker – og det er desværre ret sandsynligt. Beredskabsplanen bør beskrive, hvordan I vil håndtere forskellige scenarier, herunder hvordan I opdager, rapporterer og håndterer et sikkerhedsbrud, og hvordan I gendanner systemer og data, når angrebet er blevet afværget.

Beredskabsplanen bør også indeholde en klar kommunikationsplan, således at alle relevante interessenter bliver informeret om situationen og de nødvendige tiltag.

Behøver det være svært?

Nej, men det betyder ikke, I skal tage let på opgaven.

Men for at komme godt i gang, kan I sørge for at besvare følgende spørgsmål:

⇾ Hvilke trusler kan I stå overfor?
⇾ Hvad er sandsynligheden for at I bliver ramt?
⇾ Hvad vil være konsekvenserne, hvis I bliver ramt?
⇾ Hvordan kan I beskytte jer mod de største risici?

Hvis man ikke har opmærksomhed på netop dette omkring i virksomhedens IT-sikkerhedspolitik, så risikerer I at have en ineffektiv og ufuldstændig sikkerhedsplan. For uden at kende til de trusler, som I kan stå overfor, er det svært at tage de nødvendige forholdsregler og implementere de rette sikkerhedsforanstaltninger. Så det er i hvert fald nogle af de første skridt, I kan tage.

På samme måde er det vigtigt at forstå sandsynligheden for, at ens virksomhed bliver ramt på et tidspunkt, da det kan hjælpe med at prioritere ressourcer og indsatsen for at forebygge og reagere på eventuelle sikkerhedsbrud. Derfor er det afgørende at have en klar og omfattende forståelse af både trusler og sandsynlighed, når man udarbejder en it-sikkerhedspolitik.

Og tro os: alle data er værdifulde - og derfor et attraktivt mål for cyberkriminelle. Størrelsen på virksomheden er ikke afgørende.

Vi vil gerne fortælle mere om vores tilgang til beredskabsplaner, og hvordan vi kan hjælpe med at styrke din virksomheds IT-sikkerhed.

Ring til os på 56 95 26 48, og book et uforpligtende møde, eller kontakt os her.
Vi glæder os til at høre fra dig!