Bornholm går sammen om at udbrede kendskabet til øens kunsthåndværk

Hos JF var vi de tekniske i dette gode projekt. Projektet er ledet af Maria Barslund for BRK. Vi benyttede chancen og forsøgte os med den nyeste version af Umbraco og har haft et godt forløb med både kunden og teknikken.

Fra https://www.brk.dk/Nyheder/Sider/Bornholm-g%C3%A5r-sammen-om-at-udbrede-kendskabet-til-%C3%B8ens-kunsth%C3%A5ndv%C3%A6rk.aspx

14-08-2019

Bornholms kunsthåndværk har vækstpotentiale - en ny kommunikationsplatform skal bringe kunsthåndværkermiljøet ud i verden.

I efteråret 2017 blev Bornholm som det første sted i Europa hædret med den eftertragtede titel World Craft Region. Titlen har givet blod på tanden hos kunsthåndværkermiljøet til et endnu tættere samarbejde, der kalder sig Maker’s Island Bornholm, som netop har lanceret en ny hjemmeside og film. 

Timmi Kromann der er Danmarks regionale repræsentant i World Craft Council, hvor hun repræsenterer Arts & Crafts Association Bornholm, siger: 

"Det må ikke være en hemmelighed, at Bornholm er en World Craft Region. Titlen skal bruges aktivt til at bevare og udvikle Bornholms styrkeposition som kraftcenter for kunsthåndværk", forklarerMaker’s Island Bornholm samarbejdet er helt unikt, og jeg glæder mig til at vise, hvad Bornholm kan, når vi står sammen". 

Destination Bornholm deltager også i samarbejdet, Pernille Kofod Lydolph som er direktør der, siger: 

"Bornholm er en kulturdestination. Godt 20 procent af vores gæster angiver kulturoplevelser som udslagsgivende for at vælge Bornholm som rejsemål, mens 30 procent peger på historiske bygninger og seværdigheder. Og på vores hjemmeside ser vi desuden en stigende andel besøgende på vores sider om kunsthåndværkeroplevelser." 

Jacob Bjerring-Hansen, direktør for Bornholms Museum og Hjorths Fabrik repræsenterer øens museer, han siger: 

"Maker’s Island Bornholm repræsenterer både kunsthåndværkerne, museer og biennaler, historie og nutid, turisme, erhverv, beskæftigelse og uddannelse, et solidt fundament til i fællesskab at udvikle øens små og store kunsthåndværkere, attraktioner og institutioner – og dermed udnytte det tydelige vækstpotentiale og synergier."

Bag Maker’s Island Bornholm står:

  • Arts & Crafts Association Bornholm
  • Bornholms Kunstmuseum
  • Grønbechs Gård
  • Hjorths Fabrik
  • Kunstakademiets Designskole i Nexø
  • Destination Bornholm
  • Center for Regional- og Turismeudvikling
  • Business Center Bornholm
  • Bornholms Regionskommune


Den nye hjemmeside og film er første skridt på vejen til at få udbredt kendskabet til Bornholm både nationalt og internationalt, ligesom filmen kan bruges på tværs af brancher for eksempel til at tiltrække kunsthåndværkerstuderende, kunsthåndværkere, turister og tilflyttere. Endelig er det bornholmske kunsthåndværk med til at tegne billedet af en ø, hvor der er plads til og mulighed for at udfolde sit potentiale.

Kommunikationsindsatsen er finansieret af Kunst- og Kulturhistorisk Råd i regi af Bornholms Regionskommune. 

Læs mere om World Craft Council Europe