SEO optimering sørger for, at Google kan finde din hjemmeside

Det vigtigste er at sikre, at teknikken og strukturen på din hjemmeside eller webshop ikke stiller sig i vejen for søgemaskinerne. Det fixer JF Data. Det allervigtigste er dog sidens indhold – for hvis ikke indholdet er relevant for dem, du vil have til at finde siden – så finder de den ikke.

 • Din hjemmeside skal svare hurtigt. Mennesker er utålmodige, og gider ikke vente på en langsom side. Langsomme sider får en dårligere placering.
 • Din hjemmeside skal bruge protokollen https, som betyder, at det er en sikker forbindelse. Den kan ikke nøjes med http. Google hader http. Alle JF's hjemmesider bruger https.
 • Over 50 % af Googles søgetrafik kommer fra mobiltelefoner – så virker din side ikke ordentligt på mobilen, så ryger den ned på listen.
 • Der skal være en klar menustruktur, som gør det nemt for Google at finde rundt på hjemmesiden.
 • Sideadresserne skal rumme tekst som Google kan tygge på og som giver mening. F.eks.er http://eksempel.dk/produkter/blaat-karton/ er bedre end http://eksempel.dk/page?id=45348.
SEO optimering - Søgemaskineoptimering - Googles top resultater
SEO optimering - Søgemaskineoptimering - Googles top resultater
Søgemaskineoptimering - nummer 1 på Google
Søgemaskineoptimering - nummer 1 på Google

SEO Optimering 1-2-3: Google elsker at du er tydelig

Første skridt: Google My Business
Google my Business er et koncept, der gør det muligt at synliggøre din virksomhed på Google og Google Maps. Prøv at Google JF Data - og læg mærke til oplysninger til højre. Det er Google My Business. Sådan én skal du også have.

Tast www.business.google.com, så er du i gang.

Og lur mig om ikke virksomheder, der har udfyldt deres Google My Business får lidt mere medvind i søgeresultaterne.

Andet skridt
Navnet, adresse, telefonnummer og e-mail er vigtige informationer for Google. Sørg for at ensrette disse informationer alle de steder, hvor de optræder: På alle dine sider på hjemmesiden, på Google my Business, Trustpilot, CVR, Krak, De gule sider, Facebook, Instagram. Google elsker, at du er tydelig og konsistent.

Tredje skridt
Har du husket at navn, adresse, telefonnummer og e-mail også er relevante søgeord i selve teksten på din hjemmeside?

Søgemaskineoptimering: Indholdet er det vigtigste ved SEO

Hvis du googler søgemaskineoptimering, støder du på virksomheder, der garanterer en høj plads på Google eller på anden 'magisk' vis lover dig en høj placering på Google - uden at du skal gøre andet end at betale dem lidt. Det lyder næsten for godt til at være sandt, ikke?

Det er da også ofte for godt til at være sandt. Der findes ikke nogen nemme løsninger på søgemaskineoptimering. Der er ikke nogen magisk knap, som du kan købe dig til. Vi sørger for, at din hjemmeside overholder de tekniske krav – men i sidste ende er det først og fremmest indholdet på din side, der afgør, hvor du havner på søgeresultatsiden.

SEO optimering og SEO Marketing
SEO optimering og SEO Marketing
SEO optimering strategi - søgemaskineoptimering
SEO optimering strategi - søgemaskineoptimering

SEO-optimering: Miniguide til godt indhold

 • Skriv din tekst til brugerne, ikke til søgemaskiner.
 • Hvis du vil findes på et ord, så skal det forekomme naturligt i teksten på hjemmesiden. Forsøg ikke at stoppe ordet ind kunstigt. Det gør teksten ringere, og Google arbejder konstant på at spotte forsøg på at narre dem på denne måde.
 • Sørg for, at teksten på forsiden klart og tydeligt, fortæller hvad du kan tilbyde og hvorfor folk skal vælge netop dig. Billeder og en velkommen-tekst rækker ikke. Det er ekstremt vigtigt med en kort og konkret tekst, som fanger opmærksomhed og indeholder vigtige nøgleord.
 • Søgemaskiner læser kun tekst, de kan ikke læse tekst i et billede eller se diagrammer. Det stiller krav til, at teksten i sig selv er forståelig. Det stiller også om at du - når du monterer billeder - sørger for at skrive (alternativ tekst), hvad billedet viser. Det hjælper også f.eks. svagtseende med at finde rundt på din hjemmeside.
 • Google bruger links til at navigere rundt på din hjemmeside – og den bruger den tekst, som linket består af. Så sørg for at teksten fortæller, hvor linket fører hen, og ikke bare er ”klik her” eller lignende intetsigende tekster.
 • Og husk, at menuer er guf for Google. Derfor skal man ikke være bange for at bruge sine varer eller tjenesteydelser på øverste niveau i menusystemet.

Metatekster øger udbyttet af din SEO-optimering

Du har mulighed for at supplere det basale SEO-arbejde med, dét man kalder,  metatekster på hver enkelt side. En metatekst bliver vist i søgeresultaterne fra Google under hjemmesidens adresse. Hvis du ikke skriver en metatekst, så udvælger Google selv noget tekst fra siden. Meta-teksten ikke har direkte indflydelse på din placering på Google, men er din mulighed for at levere en præcis og sælgende beskrivelse og på måde optimere bundlinjen på dit søgeordsarbejde .

En metatekst er 156 anslag lang og skal beskrive indholdet på siden. Også her kan det være en god idé at skele lidt til søgeordsanalysen (se under SEO marketing). Har du mange besøgende fra mobiltelefon, så kan det også være værd at angive et telefonnummer, så man kan ringe direkte til dig fra søgeresultatet.

Søgemaskine optimering på Google - Meta title, Meta tekster
Søgemaskine optimering på Google - Meta title, Meta tekster
SEO Analyse - SEO Rapport
SEO Analyse - SEO Rapport

Spar tid og penge med SEO analyse og SEO marketing

Nu bliver den en smule mere langhåret. Men prøv at hænge med.

En søgeordsanalyse kan afsløre, hvad potentielle kunder bruger af søgeord, når de leder efter f.eks. de produkter og serviceydelser, som du tilbyder.

Søgeordsanalyse kan du bruge til at optimere dine tekster på hjemmesiden. Smart ville det jo være, hvis de ord, som kunderne skriver i søgefeltet også var at finde på din hjemmeside.

Søgeordene kan også bruges til det, man kalder SEO-marketing. En søgeordsanalyse er fundamentet i den øvrige digitale markedsføring - uanset om du køber søgeord af f.eks. Google for at blive placeret på forsiden eller skal i gang med decideret digital annoncering. Uden en SEO analyse risikerer du at fare vild og spilde både din tid og dine penge.

SEO med JF Data

JF Data tilbyder SEO-analyse af eksisterende hjemmesider. Vi laver søgeordsanalyser og giver naturligvis også en hånd med, når I skal have designet eller gennemført en digital markedsføringsstrategi.

Ligeledes kommer vi gerne forbi og leverer et 4 timers introducerende seminar om søgemaskineoptimering og digital markedsføring.

 • JF Data er Microsoft Silver Certified Partner.
 • Vi ved, at gode produkter kræver, at vi har ansat de rigtige mennesker. Derfor er JF Data meget aktive i forhold til at skabe kontakter, etablere netværk og være proaktive i forhold til at rekruttere nye medarbejdere.
 • Når vi brug for flere muskler, end vi selv råder over, så kan vi trække på en lang række ressourcer i Coworkit.dk, som er Danmarks største lokale og uafhængige netværk er af it-leverandører.

JF har eksisteret i knap 40 år og vi forstår os på både store, som små opgaver og løser dem alle med succes, blot økonomi og fornuft står sammen.

Kontakt os i dag og få et tilbud på din opgave.

Læs mere om vores andre arbejdsområder herunder:

Er der andre ting du ønsker hjælp til kontakt os blot.

Vi kan hjælpe med stort set alle IT udfordringer og vi kan hjælpe i hele landet og har afdelinger på Bornholm, Lolland-Falster, Sjælland-København.