JF’s IT-konsulenter i Nykøbing Falster har hjulpet Point S med en Uniconta løsning, der gør deres værksted og lager mere effektivt. De har 19 værksteder i Danmark og indtil videre har 5 af dem valgt at skifte over til Uniconta.

Vi var 5 Point S-værksteder, der var på udkig efter et alternativ til de Navision-systemer, de fleste af os kørte med. De var ved at være uddaterede – og så var de dyre i drift. For eksempel kostede det en krig at oprette en ekstra brugeradgang,” fortæller Stine Kamper, som er indehaver af et Point S-værksted i Nykøbing Falster og formand for indkøbsforeningen i Point S.

Stine har været initiativtager til skiftet af økonomisystem, hvor hendes forretning har fungeret som pilot og prøvekanin for de fire andre.

Med Uniconta får vi mere for pengene. I praksis betyder det, at jeg kan arbejde med regnskab, drift og fakturering, mens mine medarbejdere bruger systemet til salg. Før skulle jeg helst klare den slags tidligt om morgenen eller sidst på dagen, når vi ikke skulle servicere kunderne. Nu behøver vi ikke slås om adgangen, men kan passe hver vores opgaver på samme tid.

Spritnyt  modul

En af de vigtige funktioner for Point S var administrationen af deres dækhoteller, hvor kunderne får opbevaret deres sommer- eller vinterhjul, så de ikke fylder i entreen eller kælderrummet. Her er det afgørende, at der er fuldstændig styr på, hvor den enkelte kundes hjul er, når de skal bruge dem.

Effektiv styring af dækhotellet var faktisk et af vores krav til systemet, da vi talte med JF-Data her i Nykøbing Falster om at levere en løsning baseret på Uniconta. Der fandtes ikke en standardløsning til lige præcis det, så de udviklede simpelthen et nyt modul til os, der specifikt er beregnet til det formål. Og det er ikke det eneste eksempel på, at Uniconta viste sig nemt at tilpasse og udvikle til den enkelte virksomhed,” siger Stine Kamper.

Bedre service giver gladere kunder

For eksempel har JF-Data hjulpet med at gøre varesøgningen langt mere effektiv end tidligere ved at udvide antallet af søgekriterier til 12. Samtidig opdateres alle priser centralt for alle butikkerne. Det betyder, at de 5 Point S-værksteder kan søge på producent, dækstørrelse, dæktype, pris og meget mere, når de skal servicere kunderne.

Før kunne vi nærmest kun søge på et varenummer. Med Uniconta har vi fået et overblik over lageret, som gør, at vi kan servicere kunderne hurtigere og bedre. Det tager kun få sekunder at finde ud af, om vi har fx et givet dæk på lager – eller om vi har et andet, der opfylder de samme kriterier. Kunderne bliver glade – og vi sælger mere. Mere win-win kan det vist ikke blive,” understreger hun med et smil.