- Googles robotter undersøger med jævne mellemrum din webshop for at vurdere, om den har gjort sig fortjent til at ligge øverst i Googles søgeresultater – eller nederst, fortæller Peter Munch, der er IT-projektleder hos os.

Her får du hans 3 gode råd, der hjælper din webshop til bedre placeringer på Google:

  • Husk, at tilføje en ”alt-tekst” til billeder. Googles robotter kan nemlig ikke se, hvad der er på et billede. Derfor bruger de i stedet ”alt-teksten” til at forstå, hvad billedet forestiller. Google straffer hjemmesider, der glemmer det.

  • Husk, at bruge det vigtigste nøgleord, eller keyword, i dit H1-tag, altså i din overskrift. Har du brug for flere overskrifter, så brug et H2- eller et H3-tag. Så øger du læsevenligheden, og gør Googles robotter glade.  

  • Størrelsen på din tekst og kontrasten mellem tekst og baggrund har betydning for læsevenligheden. Det holder Google også øje med. Sørg for at du vælger en font, der er tilpas stor og læsevenlig, og sørg for god kontrast mellem tekst og baggrund.
Sådan undfår du at Google straffer din webshop
Er din webshop usynlig for kunderne?

Ender du bare på side 2 i Googles søgeresultater er du allerede godt i gang med at lege gemmeleg med dine konkurrenter – og der går lang tid inden, du bliver fundet. Gemmeleg i denne sammenhæng er faktisk en konkurrence, du har lyst til at tabe stort i ...

Naturligvis, er der en lang række andre områder, du skal være opmærksom på, men følger du disse 3 simple råd, er du godt på vej.

Står du i en situation, hvor du har brug for yderligere rådgivning eller er det alligevel svært at komme videre med, kan du altid hive fat i Peter på 5695 2648  eller finde en af vores rådgivere her.

Er du nysgerrig på mere viden, kan du læse mere om søgemaskineoptimering her.