Manglen på mikrochips går overvejende ud over de lidt billigere komponenter/udstyr, og alt fra skærme til printere er svære at skaffe. Nye Corona nedlukninger i Kina har bestemt ikke gjort det bedre.

P4 Bornholm tog en snak med Lars Falk om problemets omfang, hvordan det rammer vores kunder og hvordan fremtiden ser ud.

Interviewet kan du høre her ca. 1 time og 6 minutter inde i programmet.

Vi har samlet nogle af hovedpunkterne fra interviewet herunder.

Mikrochip-jf-data-service

Manglen er omfangsrig

Manglen på mikrochips har en stor indvirkning på vores hverdag. Alt fra køkkenmaskiner til IT-udstyr, til printere, skærme mm. indeholder en chip, der er afgørende for at produktet virker.

Specielt har vi oplevet en stor mangel på skærme og printere, men også de lidt mindre bærbare computere er et problem at skaffe. Og heri ligger der et kæmpe paradoks, for efterspørgslen har aldrig været større grundet Corona, behovet for hjemmearbejdspladser, opkoblinger og nye behov for IT-infrastruktur.

Noget så 'lavpraktisk' som toner til print har været et problem, hvor producenterne nu har taget konsekvenserne af de manglende mikrochips og fjernet dem fra tonerne. Det gør, at man fx ikke kan validere originalen af tonerne. Men scenariet er slet ikke at kunne tilbyde toner, og dermed ikke opfylde behovet for print. Og trods at vi lever i en digital verden med mails, e-bøger, PowerPoint præsentationer mm., så har det været, og er fortsat et stort problem.

High end produkter fremfor Low end produkter

Vi gør, hvad vi kan for at købe så meget hjem som muligt, men konsekvensen er, at de lidt dyrere produkter er langt mere tilgængelige fremfor de lidt billigere – højst sandsynligvis af den årsag, at producenterne vælger at bruge de tilgængelige mikrochips på deres High end produkter for at tjene så meget som muligt i en tid, hvor usikkerheden er stor.

Pas rigtig godt på jeres udstyr

Det betyder, at vi rådgiver og hjælper vores kunder til at passe rigtig godt på deres udstyr, og bruge penge og ressourcer på at vedligeholde i stedet for at skifte ud.

Og det er jo i princippet en rigtig god ide, men har selvfølgelig også en udløbsdato, da det er udstyr og komponenter, der er i brug hver dag og dermed bliver slidt på en helt anden måde end fx en køkkenmaskine.

Sommeren bliver (måske) vendepunktet

Vi hører fra vores distributører, at efter sommeren lysner det. Det håber, vi naturligvis er korrekt, men holder fortsat vejret lidt, så vi ikke får lovet for meget. For vi kan ikke gøre meget andet, end det vi allerede gør – indkøber, så snart der kommer varer på lageret og rådgiver omkring vedligeholdelse mm.

Er du kunde hos os, holder vi dig løbende orienteret om udviklingen. Men kan vi hjælpe dig på nogen måde, så tøv ikke med at tage fat i os – uanset, om du er kunde hos os eller ej.

Du kontakter os her

Mikrochip-jf-data-mangel