Lidt semi-nørdet viden om et strømnedbrud:


Når et device pludselig mister strømmen, afbrydes alt. Man sender så at sige et chok igennem sit hardware, der kan gøre stor skade på fx kritisk infrastruktur. Chancen for at man brænder sit hard – og software af, er temmelig stor. Her taler vi om:

🔹 on-premise servere
🔹 Wifi
🔹 routere mm.

Grunden til dette er, at alle eksemplerne herover er designet til at få tilført stabil strøm. Modsat fx en smartphone, som kan tåle at få hevet strømmen mange gange om dagen.

Men når der sker et pludseligt strømsvigt på kritisk infrastruktur, så er det ofte uundgåeligt, at der ikke sker skade. Du kan være heldig. Men der er større chance for det modsatte.

UPS-stroem-el-kritisk-it-infrastruktur

Mere nørdet viden:
Strømmen blev afbrudt. Der skete ikke skade. Du var heldig!

MEN - når strømmen så kommer tilbage, så kalder man den i daglig tale "beskidt", og når de mange Watt begynder at strømme tilbage, gør udbyderen hvad de kan for at "balancere" strømmen. Det giver en veklsen i strømspændingen og det er absolut ikke godt.
Det er faktisk her, man ægte kan brænde sin kritiske infrastruktur af.

Hvis du synes, det er svært at indoptage, så tænk tilbage på de gode gamle tegnefilm med Tom & Jerry, hvor Jerry stikker Toms hale i stikkontakten, tager den ud, gør det igen og fortsætter indtil Tom er brændt af. For hver gang strømmen bliver sat til, ser man Tom stritte som et skelet, og når Jerry har grint længe nok af det, og tager halen ud igen, står Tom helt stiv og rygende med øjnene rullende rundt i hovedet ...

Sådan opfører dit kritisk infrastruktur sig også.

Og det kan den ikke tåle ❌

Løsningen
Lige nu arbejder vi på højtryk for at redde efterveerne af strømsvigtet. Der er desværre en del, der er hårdt ramt.

Løsningen er blandt andet at indkøbe en UPS, som er et batteri, der kan kobles på al din kritiske IT-infrastruktur, og som sikrer, at du undgår ovenstående.

Du må ikke tro, du køber en generator. Det er ikke UPS's funktion.
Det, som en UPS kan er at sikre, at alt lukker stille og roligt ned, ikke får overspænding ved opstart, og dermed ikke tager skade af et nedbrud.
Afhængigt af, hvor meget hardware, servere mm., du har kørende, vil UPS'en kunne afhjælpe og levere strøm i en kortere periode. 

Men det vigtigste er, at du undgår at brænde din hard – og software af med en UPS.
Med den stigende usikkerhed på vores forsyningskæder, og hvilken skade der kan ske, hvis vi mister eller mangler elektricitet, så er det her en løsning, du kraftigt skal overveje som virksomhed. Nærmest uanset størrelsen på din virksomhed

Tag en snak med Lars Falk omkring det på ☎️ 56 95 26 48. Ganske uforpligtende.