Som bogholder for ikke mindre end tre lægehuse på Sydsjælland var det i høj grad op til Joan Jessen at vælge, hvilket økonomisystem hun skulle køre videre med, da det gamle C5-system i det største af lægehusene ikke længere kunne leve op til kravene. Valget faldt på Uniconta, som i dag udgør rygraden i alle tre lægehuses økonomistyring. Først og fremmest på grund af brugervenligheden og evnen til at spille sammen med de andre systemer, som læger benytter i den daglige praksis.

I en lægepraksis kører afregningen med sygesikringen for den løbende patientbehandling i et særskilt lægesystem. Samtidig behøver du et økonomisystem, som kan integrere debitorer, administrere kreditorer og håndtere finansbogføringen. Altså også indbetalinger fra fx patienter, der selv betaler for vaccinationer eller attester, og fra forsikringsselskaber eller arbejdsgivere.

Vægt på integration

”Det er naturligvis vigtigt, at du uden problemer kan udveksle data mellem de to systemer.

Det kan Uniconta og XMO, som fx er det lægesystem, Haslev Lægecenter bruger. Helt generelt er Uniconta let at integrere med andre systemer. Vi sparer også meget tid på bogføring, hvor vi benytter tillægsmodulet Paperflow til at scanne alle kreditorbilag, så vi kan bogføre direkte i Uniconta.

Vi slipper for at bruge tid på at samle bilag og undgår tastefejl”, siger Joan Jessen, der også peger på fordelene ved at flere brugere kan samarbejde.

”For eksempel arbejder jeg i det ene lægehus tæt sammen med en af de 7 indehavere, som står for godkendelsen af fakturaer. Tidligere satte vi os ned en gang om ugen og gennemgik de forskellige betalinger, som han godkendte med initialer på hver faktura. I dag kan han godkende online og direkte i systemet. Han kan også skrive en kommentar til mig, hvis det er nødvendigt. Det er fleksibelt og sparer tid.”

Uniconta-erp-it-system-bogfoeringslov

Let adgang

Generelt er der ikke stor forskel på bogføring og økonomistyring i en lægepraksis i forhold til andre virksomheder, mener Joan Jessen. Men det er vigtigt, at brugervenlighed og tilgængelighed er helt i top.

”Læger har heldigvis mere fokus på patienter og behandling end på de praktiske rutiner i bogføringen. Men de er jo stadig ejere af en virksomhed og har brug for let adgang til de økonomiske data. Derfor gør det en forskel, at Uniconta har et imødekommende brugerinterface, som gør det nemt at få de informationer, du har brug for”, siger hun.

Søvnløse nætter

”Da den nye bogføringslov dekreterede, at bogføringen i fremtiden skulle være digital, kunne jeg godt se, at noget måtte ske. Men efter mere end 15 år med C5 havde jeg da en del søvnløse nætter ved tanken om at skifte”, siger Joan Jessen, der er ansvarlig for regnskab og bogføring i Næstved Lægecenter, Haslev Lægecenter og Rønnede Lægehus. I alt står hun for 9 regnskaber.

 

Hun havde i forvejen et overfladisk kendskab til Uniconta, men valgte at kontakte JF Data Service i Nykøbing Falster for at få en grundig introduktion af funktioner og muligheder i søgefasen.

”Sammen med ERP-konsulenten fra deres afdeling på Bornholm har de givet virkelig god støtte og back-up. Både før og efter vi traf beslutningen. Det har i høj grad været med til, at vi kom i gang stort set uden indkøringsproblemer. Og der er stadig mere at komme efter. Jeg vil gætte på, at jeg stadig kun kender en lille del af de muligheder, vores nye system tilbyder”, smiler hun.

Referencen er oprindeligt udgivet på Unicontas hjemmeside, men venligst lånt til os, da vi har været med på rejsen hos Næstved Lægecenter, Haslev Lægecenter og Rønnede Lægehus i at skifte økonomisystem.

Hvis du og din virksomhed har brug for rådgivning omkring bogføringsloven og ERP-systemer, der understøtter den nye lovgivning, står vi gerne klar.

Kontakt os her >>
uniconta-erp-jfdata-partner-bogfoeringslov