Campus Bornholms medarbejdere har store mængder af informationer og arbejdsredskaber til rådighed for at skabe et så godt uddannelsesmiljø som muligt for deres studerende. Men de store mængder af information kræver også et intranet, der kan håndtere dette og gøre det nemt og overskueligt at finde det, der er brug for.

”Siden skulle dels holde alle opdateret om udvikling og aktiviteter på Campus Bornholm, dels være det centrale ’opslagsværk’, hvor man kan finde information om både lavpraktiske og mere overordnede forhold på skolen.” udtaler Ulf Førsteliin Blomsgren, der er kommunikationsmedarbejder hos Campus Bornholm.

Præcis og effektiv søgefunktion var afgørende

I en verden af informationer er overskuelighed og søgbarhed afgørende for om en platform bliver brugt og skaber værdi. Derfor var det afgørende for Campus Bornholm, at vi udviklede en præcis og effektiv søgefunktion.

Blandt andet var kravet, at en given søgning fra brugeren ikke bare ledte til en bestemt side, men også pegede præcist på de/det afsnit, der var relevante.

Campus Bornholm

Løsningen
Intranettet kunne potentielt indeholde forholdsvis lange sider med mange afsnit. Derfor nytter det ikke meget, hvis man får at vide, at det man søger efter, er et sted på siden, men ikke specifikt hvor.

Intranettet er opbygget i CMS-systemet, Umbraco, som i forvejen har en ganske sofistikeret søgefunktion indbygget, der indekserer indholdet på alle sider. Det betyder, at grundsubstansen var til stede.

I denne opgave, var det mere et spørgsmål om at få den tilpasset til de specifikke krav, Campus’ havde.  

Søgefunktionen er derfor tilpasset på en sådan måde, så den kan rulle ned til den del af siden, hvor teksten står – desuden kan mere viden foldes ud under det rigtige punkt i teksten, hvis det er nødvendigt.

Ydermere har vi sørget for, at søgefunktionen søger, mens brugeren skriver søgeord/sætninger ind, for at gøre det så let som muligt at finde informationer hurtigt.

 
Slutteligt har vi skabt en brugerflade, hvor vi har placeret en ’værktøjskasse’ nederst på siden. Her kan man let orientere sig i forskellige ’rum’, der indeholder fx blanketter, vejledninger eller skabeloner, som man uden svinkeærinder og talrige museklik kan fiske op, når man får brug for dem.

En mini-lokal avis på sigt

Campus Bornholm ser deres intranet som en fremtidig ’mini-lokalavis’ for skolens medarbejdere. De skal nemt og hurtigt blive opdateret med alt det nye fra ledelsen fx budget, ledige stillinger, ugens presseklip mm., men også kunne finde alt det praktiske som dagens ret i kantinen og holde sig orienteret omkring nye kollegaer mm.

Vi synes ambitionen er en god rettesnor for, hvordan organisationer og virksomheder kan og bør arbejde med deres intranet i fremtiden, og vi er glade for, at Campus Bornholm endnu en gang valgte os til at udføre deres innovative tanker.

”Hvorfor valgte I at samarbejde med os?”

Kommunikationsmedarbejder hos Campus Bornholm, Ulf Førsteliin Blomsgren svarer:


”JF Data har i forvejen lavet vores hjemmeside og vores samarbejde fungerer fleksibelt og meget tilfredsstillende. Samtidig høster vi nogle fordele ved at have samme leverandør på begge platforme, da vi på den måde kan dele kode mellem både hjemmeside og intranet. ”

Læs mere, om hvordan vi arbejder med webudvikling, så en ny hjemmeside styrker jeres forretning og bliver central i både salgs-, kommunikations- og marketingstrategien.

Vi har leveret mere end 300 websites og webshops, og er kendte for at levere alsidige hjemmesider og webudvikling, der virker.

Kontakt Kristian Bergmann, hvis du vil have en uforpligtende snak om jeres muligheder.

Vi har desuden også udviklet Campus Bornholms hjemmeside, som du kan læse mere om her >>

Intranet-campus-bornholm-jf-data-service